Artikelen2021-09-27T10:50:48+02:00

Baby voetreflexmassage

Als moeder of vader kan je zo genieten van een tevreden baby die lacht, kirt, trappelt, en zijn armpjes naar je uitstrekt. Lukt dat even niet omdat je baby last heeft van obstipatie, krampjes, neusverkoudheid, oorpijn, klachten bij het doorkomen van de tandjes of slecht slaapt? Ben jij een ouder die op zoek is naar een veilige medicijn vrije en natuurlijke therapie zou je voor baby/peuter reflexologie kunnen kiezen. Tijdens de massage van je baby leer ik je graag hoe je ook thuis je baby kunt masseren om de kwaaltjes weg te masseren en tegelijkertijd bouw je zo aan een nog sterkere band met je kindje. Baby's ervaren een voetreflexmassage als zeer ontspannend.

Rugpijn?

Veel mensen hebben last van chronische rugklachten. Nek- en rugproblemen zijn typerend voor de moderne maatschappij. De hoge werkdruk, het hoge werktempo en het teveel in dezelfde houding vertoeven zijn hier o.a. debet aan. Je kan er zelf al veel aan verbeteren zoals veel bewegen of te sporten. Dit helpt uw lichaam sterker en soepeler te maken. Wat kan voetreflex met deze klacht voor je betekenen? Voetreflex werkt ontspannend waardoor verkrampte spieren zich kunnen ontspannen. Door de massage wordt er endorfine vrijgemaakt die pijn verlichtend werkt en er komt verbetering van de energiedoorstroming, spiertonus, bloedsomloop en lymfecirculatie waardoor het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd.

Wat is RSI?

RSI is een verzamelnaam voor alle klachten aan armen, nek en schouders (tenniselleboog, muisarm, carpaal tunnelsyndroom, spanningshoofdpijn etc.) Het kan worden veroorzaakt door vaak dezelfde bewegingen, verkeerde houding en/of stress. Hierdoor worden de spieren minder goed doorbloed waardoor er onvoldoende zuurstof in de spieren aanwezig is en de afvalstoffen ophopen. Op de voet worden diverse punten behandeld die de zenuwen, spieren en pezen innerveren van nek, schouder, arm, pols en hand. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd, waardoor voedingsstoffen en zuurstof weer beter de 'geblokkeerde' gebieden kunnen bereiken en afvalstoffen weer kunnen worden afgevoerd. Een voordeel van behandeling d.m.v. reflexzone-therapie is dat er niet rechtstreeks gewerkt wordt op de aangedane (pijnlijke) lichaamsdelen.

Weerstand

Geef je weerstand een boost! Griep, verkoudheid, ontstekingen, vermoeid en/of lusteloos? Het kan zijn dat je immuunsysteem verzwakt is. Het doel van dit systeem is het beschermen van je lichaam tegen indringers zoals virussen, bacteriën en parasieten. Is dit systeem uit balans krijg je klachten. Je kan zelf al veel doen om je immuunsysteem optimaal te maken d.m.v. goede voeding, goed slapen en stress beperken. Daarnaast kunnen voetreflexbehandelingen ondersteunend werken met specifieke massages voor het lymfesysteem, spijsvertering, slaapproblemen en stress.

Stress

Het leven kan ons op meerdere manier stress geven. Als er een stressfactor in het lichaam is, is dit voelbaar in de voeten op die specifieke zone of aan een causale (onderliggende oorzaak) zone. We kunnen stress in drie verschillende vormen onderverdelen Structurele stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen, rugpijn, pijn in de knieen en dergelijke. Chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, eczeem, jeuk en andere huidklachten, darmklachten, vermoeidheid, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen en milieuvervuiling. Emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid. Goede tips om met stress om te gaan zijn 1 Doe dingen vanuit je hart en leer nee zeggen tegen dingen waar je niet congruent mee bent 2 slaap voldoende 3 zorg voor voldoende lichaamsbeweging [...]

Eczeem

Veel mensen hebben last van eczeem. Eczeem is een jeukende huiduitslag die gepaard kan gaan met rode plekken, zwelling, schilferig (bij droog eczeem) of de vorming van vochtblaasjes (bij nat eczeem). De meest voorkomende vormen zijn contact eczeem en constitutioneel eczeem. Constitutioneel eczeem is in aanleg al vanaf de geboorte aanwezig. Hierbij is sprake van een algemene overgevoeligheid of allergie. Emotionele spanningen kunnen het eczeem doen opvlammen. Met voetreflextherapie kan eczeem verzacht worden. Behandelingen om de bijnieren te stimuleren het hormoon Corticosteroïden aan te maken zal de ontsteking laten afnemen. Behandeling door ontgiften van afvalstoffen zal het lichaam zuiveren. Bij deze behandelingen gebruik ik de essentiële oliën van Doterra om de voetreflexmassages te ondersteunen.  Ellen Schellekens Praktijkruimte te Veldhoven Pastorielaan 53 5504 CN Veldhoven Praktijkruimte te Eindhoven Agua Spa-Health en beauty Agua.nl +31 6 408 72 073 ellen@vlindervoetreflex.nl [...]

Hooikoorts

Het is lente. Voor veel mensen tijd om buiten te genieten van de natuur en in eigen tuin. Maar als je door alle ronddwarrelende pollen tranende ogen, een loopneus of verstopte holtes krijgt wordt het lastig om van het voorjaar te genieten. Reflexzonetherapie kan je helpen om je hooikoorts te verminderen of zelfs te verhelpen. Hooikoorts is een allergische reactie waar veel histamine vrijkomt. Probeer histaminerijke voeding zoals chocolade, noten en kaas te laten staan en d.m.v. reflexzone massage balans terug te vinden in je lichaam waardoor allergieën verminderen.

Voetreflex Artikelen

vlinder

Ellen Schellekens
Praktijkruimte te Veldhoven
Pastorielaan 53 5504 CN Veldhoven

+31 6 408 72 073
ellen@vlindervoetreflex.nl

Logo-vlindervoetreflex-veldhoven
Vinder voetreflex veldhoven
Go to Top