Oncoreflex

Wat is OncoReflex®?
OncoReflex is een specialisatie binnen de voetreflexologie. Massages mogen dan ook alleen gegeven worden door erkende en gecertificeerde OncoReflex® therapeuten. Bij voetreflex gaat men er vanuit dat het hele lichaam in reflexzones in de voeten is weerspiegelt. Door deze zones te masseren wordt de energiedoorstroming verbetert waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt versterkt. Voetreflexologie wordt al eeuwen toegepast. Het is op dit moment een van de meest populaire vormen van complementaire therapie in Engeland bij mensen met kanker. Ook in Nederland groeit de vraag naar deze vorm van massage enorm. Ik combineer de massage van Voetreflex op de westerse manier via de reflexzones op de voeten en op de Chinese manier via de meridianen(energiebanen) en acupuntuurpunten. Wat soms nog uitgebreid wordt met het masseren van de meridiaan-banen op de armen en rug. OncoReflex® bestaat uit een unieke combinatie van de authentieke Chinese en Westerse massages. De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een massage. OncoReflex® is een heilzame en ontspannende ondersteuning voor als u kanker heeft of heeft gehad. OncoReflex® bestaat uit voetreflexmassages die geheel worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Ze zijn gericht op het verminderen van de klachten en het verhogen van uw kwaliteit van leven. Ze bieden u een heilzame, fijne, ontspannende, warme en persoonlijke ondersteuning tijdens of na de reguliere behandelingen die u ondergaat of ondergaan heeft. 

Waarom OncoReflex®massage?
Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact.  Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

De medische behandelingen die u krijgt zijn vooral gericht op de ziekte. Aanraking en aandacht komen hierbij vaak in het gedrang. En net dat is iets wat patiënten als een gemis ervaren.  Een massage van voet- en onderbeen die volledig aangepast is aan uw wensen en afgestemd is op uw klachten en conditie, zorgt dat aan deze behoefte volledig wordt voldaan. Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en geven een diepgaande ontspanning.

De massages kunnen in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.    

De OncoReflex® Therapeut
OncoReflex® is een specialisatie binnen de voetreflexologie en mag alleen gegeven worden door een erkende therapeut die een beroepsopleiding tot Voetreflex therapeut met een diploma heeft afgerond. Die bovendien  de opleiding Medische basiskennis volgens de nieuwste eisen van de zorgverzekeraars met een diploma heeft afgerond. En die daarna de Master training OncoReflex® heeft gevolgd.

De kwaliteit van de therapeuten die aangesloten zijn bij het OncoReflex® netwerk wordt verder gewaarborgd doordat de therapeut jaarlijks een geaccrediteerde bijscholing moet volgen.

De voordelen van OncoReflex® massages

  • Het ontspant lichaam en geest
  • Helpt pijn te verminderen
  • Helpt om het gevoel van welzijn te verhogen
  • Kan het genezingsproces ondersteunen
  • Kan de klachten van de bijwerkingen verlichten
  • Biedt troost en een gevoel van veiligheid
  • Kan nadat de reguliere behandelingen afgerond zijn, ondersteunen bij het verhogen van de vitaliteit en gezondheid.
  • De massages worden op uw persoonlijke wensen afgestemd. 

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Je bent van harte welkom voor behandelingen in mijn praktijk in Veldhoven. Wil je thuis behandeld worden in de regio Eindhoven is dit mogelijk in overleg. Een afspraak maken kan per email, telefoon, app berichtje of via onderstaande knop “afspraak maken”. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen per mail, app of telefoon.

ellen@vlindervoetreflex.nl

+31 6 408 72 073

Afspraak maken

Asset3-vlindervoetrefelx
Asset2-vlindervoetrefelx
Asset1-vlindervoetrefelx
Asset-vlindervoetrefelx
Asset4-vlindervoetrefelx