Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Men kent verschillende soorten hoofdpijn zoals o.a. cluster hoofdpijn, (spier) spanningshoofdpijn en migraine.

Migraine:

Migraine kan zich op verschillende manieren manifesteren. In de meest typische vorm wordt migraine gekenmerkt door:

Aanvallen van hoofdpijn met een duur van 4 uur tot 3 dagen

Heftige, bonzende, eenzijdige hoofdpijn die erger wordt bij inspanning

Bijverschijnselen zoals:

Misselijkheid, braken en soms diarree

Overgevoeligheid voor licht en geluid

Clusterhoofdpijn:

Bij cluster hoofdpijn is er sprake van hevige pijn die bij de slaap of rond het oog aan een kant van het hoofd wordt gevoeld. Deze hoofdpijn treedt meestal in clusters op gedurende een periode van zes tot acht weken. Cluster hoofdpijn komt vooral bij mannen boven de 30 jaar voor. De aanvallen worden versterkt door alcohol en nicotine.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is het meest voorkomende type hoofdpijn. Het wordt niet alleen zo genoemd omdat er meestal een stressvolle gebeurtenis aan vooraf gaat maar ook vanwege de kenmerkende contracties van de nek, gelaats- en schedelspieren. De pijn is doorgaans dof en licht tot matig van ernst en wordt gevoeld als een druk op het hoofd of in de nek. Sommige mensen hebben het gevoel alsof ze een strakke band om hun hoofd hebben.

De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en zitten meestal ergens anders in het lichaam. Met een holistische aanpak en voetreflexmassage valt er vaak veel aan te doen.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Je bent van harte welkom voor behandelingen in mijn praktijk in Veldhoven. Wil je thuis behandeld worden in de regio Eindhoven is dit mogelijk in overleg. Een afspraak maken kan per email, telefoon, app berichtje of via onderstaande knop “afspraak maken”. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen per mail, app of telefoon.

ellen@vlindervoetreflex.nl

+31 6 408 72 073

Afspraak maken

Asset3-vlindervoetrefelx
Asset2-vlindervoetrefelx
Asset1-vlindervoetrefelx
Asset-vlindervoetrefelx
Asset4-vlindervoetrefelx