Hielspoor behandelingen

Wat is hielspoor?
Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Dit wordt peesplaatontsteking of fascitis plantaris genoemd. Het is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn.

 

Wat kunnen de symptomen zijn?
– Pijn onder de hiel. Vooral ‘s-ochtends of na langere tijd stil zitten.
– Pijn bij lopen, vooral bij net opstarten
– Problemen om lang stil te staan
– Stijf of gespannen aanvoelen van de peesplaat onder de voet. Ook de achillespees is soms stijf en een beetje pijnlijk
 
 
Waar bestaat de behandeling uit?
Ik begin met een massage van de voet en achillespees, dit gecombineerd met ontzurende pakkingen en een lekker voetenbadje met magnesium erin Vervolgens vraag ik je een dag later terug te komen om je voet te tapen.
Een week later volgt er weer een massage. Ditmaal van de kuit/onderbeen. Ook nu weer met een lekker magnesium badje voor de voeten. Vervolgens wordt je voet weer ingetaped.
Je krijgt ook stretch oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Dit is erg belangrijk voor het volledige herstel.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Je bent van harte welkom voor behandelingen in mijn praktijk in Veldhoven. Wil je thuis behandeld worden in de regio Eindhoven is dit mogelijk in overleg. Een afspraak maken kan per email, telefoon, app berichtje of via onderstaande knop “afspraak maken”. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen per mail, app of telefoon.

ellen@vlindervoetreflex.nl

+31 6 408 72 073

Afspraak maken

Asset3-vlindervoetrefelx
Asset2-vlindervoetrefelx
Asset1-vlindervoetrefelx
Asset-vlindervoetrefelx
Asset4-vlindervoetrefelx