Hielspoor behandelingen

Wat is hielspoor?
Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Dit wordt peesplaatontsteking of fascitis plantaris genoemd. Het is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn.

 

Wat kunnen de symptomen zijn?
– Pijn onder de hiel. Vooral ‘s-ochtends of na langere tijd stil zitten.
– Pijn bij lopen, vooral bij net opstarten
– Problemen om lang stil te staan
– Stijf of gespannen aanvoelen van de peesplaat onder de voet. Ook de achillespees is soms stijf en een beetje pijnlijk
 
 
Waar bestaat de behandeling uit?
Ik begin met een massage van de voet en achillespees, dit gecombineerd met ontzurende pakkingen en een lekker voetenbadje met magnesium erin Vervolgens vraag ik je een dag later terug te komen om je voet te tapen.
Een week later volgt er weer een massage. Ditmaal van de kuit/onderbeen. Ook nu weer met een lekker magnesium badje voor de voeten. Vervolgens wordt je voet weer ingetaped.
Je krijgt ook stretch oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan. Dit is erg belangrijk voor het volledige herstel.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Behandelingen kunnen bij je thuis plaats vinden of in mijn praktijkruimte. Ik ben werkzaam in de regio Eindhoven en het Westland. Bel of stuur een email om een afspraak te maken. Het eerste consult omvat een intakegesprek met aansluitend een behandeling. Massagetafel en benodigdheden worden meegenomen zodat er niet meer dan een afzonderlijke rustige ruimte nodig is. Wilt u meer weten over deze behandelingen neemt u dan vrijblijvend per mail contact met mij op.

ellen@vlindervoetreflex.com

+31 6 408 72 073

Asset3-vlindervoetrefelxAsset2-vlindervoetrefelxAsset1-vlindervoetrefelxAsset-vlindervoetrefelxAsset4-vlindervoetrefelx