Huidproblemen

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Het is een ontsteking van de bovenste huidlagen, die gespaard gaat met jeuk, blaasjes, roodheid, zwelling en vaak ook vochtafscheiding, korstjes en schilfers. De huid is dikwijls extreem droog en door het voortdurende krabben en wrijven kan deze uiteiindelijk verdikken en verharden.

Acne is een huidaandoening, die puistjes op het gezicht en bovenste gedeelte van de romp veroorzaakt. Het ontstaat in de puberteit door een toename van de talgproductie onder invloed van de geslachtshormonen.

Psoriasis is afgeleid van het Griekse woord psore dat schub betekent. Dit omdat dikkere schilfers er soms schubachtig uit kunnen zien. In de opperhuid worden continu nieuwe cellen aangemaakt en die schilferen uiteindelijk af. Deze schilfers zijn zo klein dat we ze nauwelijks zien. Bij psoriasis verloopt dit vernieuwsproces te snel. In plaats van 30 dagen duurt dit proces bij psoriasis 4 a 5 dagen. Er ontstaan hierdoor te veel huidcellen. De huid raakt verdikt en er ontstaan scherp begrensde rode plekken die irriteren en kunnen jeuken.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Je bent van harte welkom voor behandelingen in mijn praktijk in Veldhoven. Wil je thuis behandeld worden in de regio Eindhoven is dit mogelijk in overleg. Een afspraak maken kan per email, telefoon, app berichtje of via onderstaande knop “afspraak maken”. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen per mail, app of telefoon.

ellen@vlindervoetreflex.nl

+31 6 408 72 073

Afspraak maken

Asset3-vlindervoetrefelx
Asset2-vlindervoetrefelx
Asset1-vlindervoetrefelx
Asset-vlindervoetrefelx
Asset4-vlindervoetrefelx