Huidproblemen

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Het is een ontsteking van de bovenste huidlagen, die gespaard gaat met jeuk, blaasjes, roodheid, zwelling en vaak ook vochtafscheiding, korstjes en schilfers. De huid is dikwijls extreem droog en door het voortdurende krabben en wrijven kan deze uiteiindelijk verdikken en verharden.

Acne is een huidaandoening, die puistjes op het gezicht en bovenste gedeelte van de romp veroorzaakt. Het ontstaat in de puberteit door een toename van de talgproductie onder invloed van de geslachtshormonen.

Psoriasis is afgeleid van het Griekse woord psore dat schub betekent. Dit omdat dikkere schilfers er soms schubachtig uit kunnen zien. In de opperhuid worden continu nieuwe cellen aangemaakt en die schilferen uiteindelijk af. Deze schilfers zijn zo klein dat we ze nauwelijks zien. Bij psoriasis verloopt dit vernieuwsproces te snel. In plaats van 30 dagen duurt dit proces bij psoriasis 4 a 5 dagen. Er ontstaan hierdoor te veel huidcellen. De huid raakt verdikt en er ontstaan scherp begrensde rode plekken die irriteren en kunnen jeuken.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Behandelingen kunnen bij je thuis plaats vinden of in mijn praktijkruimte. Ik ben werkzaam in de regio Eindhoven en het Westland. Bel of stuur een email om een afspraak te maken. Het eerste consult omvat een intakegesprek met aansluitend een behandeling. Massagetafel en benodigdheden worden meegenomen zodat er niet meer dan een afzonderlijke rustige ruimte nodig is. Wilt u meer weten over deze behandelingen neemt u dan vrijblijvend per mail contact met mij op.

ellen@vlindervoetreflex.com

+31 6 408 72 073

Asset3-vlindervoetrefelxAsset2-vlindervoetrefelxAsset1-vlindervoetrefelxAsset-vlindervoetrefelxAsset4-vlindervoetrefelx