Zonnevlecht massage

De zonnevlechtmassage is een energetische massage. Het zorgt ervoor dat opgebouwde spanning wordt afgevoerd. De zonnevlecht wordt ook wel het derde Chakra genoemd. Dit Chakra bevindt zich net boven de navel, onder je ribbenkast. Het is de plek waar je ego zich verschuilt (de kern van je persoonlijkheid) en waar de energie wordt verdeeld. Dit Chakra heeft te maken met ruimte innemen, zelfvertrouwen, kracht, wil, macht, drijfkracht en onze grote emoties, zoals blijdschap en woede. Het is onze motor, onze energiecentrale waaruit we de kracht en energie putten om ons leven vorm te geven.

Een traumatische ervaring kan bijdragen aan een negatief zelfbeeld, waardoor het zonnevlecht Chakra geblokkeerd raakt. Op dat moment schiet je lichaam in de verdediging. Er ontstaat een grote spanning in je lichaam. Je kunt zelfs onbewust nog steeds spanning vasthouden. Die spanning heeft invloed op je spierspanning, houding, ademhaling en stofwisseling. Als de zonnevlecht geblokkeerd is voel je je vaak onzeker en ben je makkelijk te manipuleren. Je valt snel in de slachtofferrol.

Acceptatie is de sleutel om het zonnevlecht Chakra te openen. Het accepteren van jezelf en je omgeving, het erkennen van jezelf en je innerlijke kracht laten zijn. Je staat in je kracht als je zonnevlecht Chakra in balans is. Je neemt verantwoordelijkheid, je bent gedisciplineerd en je straalt een warme persoonlijkheid uit.

Probeer het zelf!
Ontspan en herstel

Je bent van harte welkom voor behandelingen in mijn praktijk in Veldhoven. Wil je thuis behandeld worden in de regio Eindhoven is dit mogelijk in overleg. Een afspraak maken kan per email, telefoon, app berichtje of via onderstaande knop “afspraak maken”. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met me opnemen per mail, app of telefoon.

ellen@vlindervoetreflex.nl

+31 6 408 72 073

Afspraak maken

Asset3-vlindervoetrefelx
Asset2-vlindervoetrefelx
Asset1-vlindervoetrefelx
Asset-vlindervoetrefelx
Asset4-vlindervoetrefelx