Het leven kan ons op meerdere manier stress geven. Als er een stressfactor in het lichaam is, is dit voelbaar in de voeten op die specifieke zone of aan een causale (onderliggende oorzaak) zone. We kunnen stress in drie verschillende vormen onderverdelen

  • Structurele stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen, rugpijn, pijn in de knieen en dergelijke.
  • Chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergie├źn, eczeem, jeuk en andere huidklachten, darmklachten, vermoeidheid, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen en milieuvervuiling.
  • Emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.

Goede tips om met stress om te gaan zijn
1 Doe dingen vanuit je hart en leer nee zeggen tegen dingen waar je niet congruent mee bent
2 slaap voldoende
3 zorg voor voldoende lichaamsbeweging
4 beperk het gebruik van alcohol, koffie, suiker en eet gezond. Vooral groene groentes zijn belangrijk
5 zorg voor ontspanning. Doe elke dag iets waar je blij van wordt
6 probeer negativiteit te vermijden

Voetreflextherapie is een goede manier om van je stress af te komen. Tijdens de behandeling maakt het lichaam de hormonen oxytocine (knuffelhormoon) en serotonine (gelukshormoon) aan. Hierdoor kan er al direct effect zijn tijdens of vlak na de behandeling.

Ellen Schellekens
Praktijkruimte te Veldhoven
Pastorielaan 53 5504 CN Veldhoven

Praktijkruimte te Eindhoven
Agua Spa-Health en beauty Agua.nl

+31 6 408 72 073
ellen@vlindervoetreflex.nl

Logo-vlindervoetreflex-veldhoven